Baza de date – Structura etno-demografică a României
 
Un instrument dinamic care, pe baza recensământului din 2002, vă permite să aflaţi structura populaţiei după etnie, religie, limbă maternă, grupe de vârstă şi sexe a oricărei localităţi din România.

 
 

Coordonator de program:
Gábor Ádám

Editor:
Csata Zsombor, sociolog, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj


Date de referinţă:
Recensământ 2002

Sursa datelor:

Institutul Naţional de Statistică

Partener:
Academia Maghiară de Ştiinţe – Institutul de Cercetare a Minorităţilor Etnice şi Naţionale, Budapesta

În intenţia de a facilita o mai bună înţelegere a climatului interetnic din România şi de a sprijini dezvoltarea de politici adaptate necesităţilor minorităţilor, CRDE investeşte în dezvoltarea resurselor de documentare şi cercetare privind diversitatea etnoculturală. Considerând că accesul la informaţiile statistice privind prezenţa minorităţilor în diferitele regiuni ale ţării este esenţial pentru aceste eforturi, CRDE a dezvoltat o bază de date care să prezinte structura etno-demografică a României.

Structura Etno-Demografică a României
este un instrument dinamic, de tip bază de date, care permite a se afla pentru fiecare localitate, judeţ şi regiune din România structura populaţiei după:
           etnie
           religie 
           limbă maternă
           grupe de vârstă şi sexe

Serviciul de căutare avansată facilitează selectarea acelor localităţi care corespund unei combinaţii a acestor criterii de căutare (de exemplu, toate localităţile în care populaţia de etnie roma reprezintă peste 20%, iar numărul creştinilor de rit catolic este sub 15%).

Baza de date este realizată şi pusă la dispoziţia dumneavoastră gratuit de Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală, pe baza datelor recensământului din 2002. Sursa informaţiilor este Institutul Naţional de Statistică.

 Acces baza de date


© CRDE 2002
TIPĂRIRE   ÎNCHIDE