Situația rromilor în țările Uniunii Europene rămîne o problemă ce încă își așteaptă rezolvarea. Instituțiile europene se mișcă greu, deși luări de poziție s-au înregistrat la toate nivelurile.
„Părintele” învățămîntului pentru rromi din România, Gheorghe Sarău crede că e nevoie de asigurarea unui minim al nivelului de trai și că educația nu este suficientă pentru a schimba situația precară din multe comunități de rromi. Un interviu publicat de revista studențească Infocampus.ro.
Lucrarea a fost editată de Project on Ethnic Relations (PER) la Editura Didactică și Pedagogică.
Ghid despre minorități și participarea politică în Sud-Estul Europei - în limba engleză
O nouă publicație a Fundației King Baudouin (Belgia), editată în luna aprilie 2009. Volumul conține rezultatele workshopului din Skopje, Macedonia, martie 2008.
Cuprins:
1. Minorități și participarea politică - introducere 2. Standarde internaționale 3. Cerințele Uniunii Europene 4. Minorități și dialogul politic 5. Minorități și partidele politice - practica regională 6. Minorități și luarea deciziilor la nivel de guvern 7. Minorități și decentralizarea - cazul Macedoniei și Serbiei 8. Concluzii: provocările reprezentării politice a minorităților