Scopul proiectului: Dezvoltarea Rețelei clujene a multiplicatorilor de informație europeană într-o rețea activă, funcțională și orientată pe continuarea comunicării și după momentul aderării.
Obiectivele generale ale proiectului vizează sprijinirea activităților de informare, comunicare în vederea continuării comunicării pe teme europene și după momentul aderării și susținerea dezvoltării de rețele active funcționale de informare europeană pe baza unor parteneriate locale strategice.
Grup-țintă: 36 multiplicatori de informație europeană din Rețeaua județeană a multiplicatorilor de informație europeană
Activități: 1. Atelierele Rețelei clujene a multiplicatorilor 2. Gala anuală a multiplicatorilor de informație europeană 3. Site ClujNetworking4Europe 4. Newsletter 5. Școală de vară pentru multiplicatori 6. Convenția județeană a multiplicatorilor de informație europeană
Atelierele Rețelei clujene a multiplicatorilor Membrii Rețelei județene s-au întâlnit trimestrial în cadrul unor ateliere care au ca scop principal consolidarea Rețelei prin întărirea colaborării, comunicării între multiplicatori, prin schimburi de experiență și identificarea unor soluții comune pentru implementarea acțiunilor de comunicare/informare ale multiplicatorilor. Acestea s-au desfășurat pe o perioadă de 2 zile, la sediile Partenerilor în proiect. Discuțiile s-au axat pe două componente: una referitoare la consolidarea Rețelei județene – instrumente de comunicare, metode de lucru, instrumente de evaluare, iar cealaltă vizând acțiuni comune Rețelei. Toate întâlnirile Rețelei au avut drept scop capacitarea comunicatorilor locali, creșterea coeziunii Rețelei și stimularea formării de parteneriate durabile/cooperării în domeniul comunicării pe teme europene.
Gala anuală a multiplicatorilor de informație europeană Gala multiplicatorilor a reprezentat o recunoaștere oficială a activității de informare a multiplicatorilor de informație europeană din diferite domenii, indiferent de apartenența lor la Rețeaua județeană, cu o primă ediție marcând intrarea României în Uniunea Europeană. Printre invitați s-au numărat multiplicatorii de informație europeană, personalități din domeniul academic, economic, administrativ și artistic al județului, precum și reprezentanți mass-media.
Nominalizările și premiile au vizat rezultatele excepționale obținute în activitatea de informare pe teme europene pe parcursul anului 2006:
1. Cel mai eficient parteneriat în domeniul informării europene: parteneriatul stabilit în cadrul proiectului ClujNetworking4Europe 2. Cel mai inovativ produs de informare: “Terra Incognita”, Fundația AltArt pentru Artă Alternativă 3. Cel mai activ multiplicator din societatea civilă: Fundația CIVITAS pentru Societatea Civilă 4. Cel mai activ multiplicator din administrația publică: Serviciul de Integrare Europeană și Cooperare Internațională, Instituția Prefectului Județului Cluj 5. Cel mai activ voluntar multiplicator: Bori Kovács, Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală Cluj – Centrul de Informare Europa Cluj 6. Cel mai activ multiplicator din mass-media: Alina Suătean, TVR Cluj 7. Cel mai activ multiplicator din mediul cultural: Fundația AltArt pentru Artă Alternativă 8. Cel mai activ multiplicator din mediul academic: prof. dr. Ovidiu Pecican, Universitatea ”Babeș-Bolyai”, Facultatea de Studii Europene, membru TEAM Europe 9. Cea mai activă personalitate clujeană în domeniul informării europene: prof. dr. Vasile Pușcaș, Universitatea ”Babeș-Bolyai” 10. Multiplicatorul anului: Oana Sălcudean, consilier pentru afaceri europene, Instituția Prefectului Județului Cluj
Site ClujNetworking4Europe Site-ul Rețelei județene a multiplicatorilor de informație europeană www.multiplicatoriclujeni.ro are drept scop creșterea vizibilității instituțiilor/ONG-urilor în cadrul cărora își desfășoară activitatea multiplicatorii, a activităților multiplicatorilor, precum și facilitarea lucrului în Rețea.
Newsletterul Rețelei clujene a multiplicatorilor de informație europeană Newsletterul a fost realizat și distribuit lunar la sediile multiplicatorilor de informație europeană, postat pe site, pe diferite liste de discuții ale multiplicatorilor din regiune și de la nivel național. Centrul de Informare Europa Cluj este editorul newsletterului Rețelei, iar la realizarea lui au contribuit multiplicatorii din Rețea.
Școala de vară Școala de vară s-a desfășurat în Beliș, județul Cluj, pe o perioadă de 5 zile și a fost dedicată membrilor Rețelei județene a multiplicatorilor de informație europeană. Scopul organizării școlii de vară a fost de a crește expertiza multiplicatorilor prin susținerea de training-uri pe teme de comunicare, dar și dezvoltarea de standarde de calitate pentru serviciile de informare publică prin redactarea în comun a Ghidului de bune practici în comunicare.
Convenția Județeană a multiplicatorilor de informație europeană Convenția județeană a multiplicatorilor a fost concepută pe modelul Convențiilor Regionale și Naționale, oferind un cadru adecvat pentru coordonarea comunicării la nivel local. Convenția s-a desfășurat la Cluj-Napoca, în Sala Mare a Palatului Administrativ. Invitați la Convenție au fost multiplicatorii de informație europeană din cadrul Rețelei județene Cluj și promotorii Rețelelor județene ale multiplicatorilor din Regiunea Nord-Vest.
Newsletter CNE nr. 1 (mai 2007) Newsletter CNE nr. 2 (iulie 2007) Newsletter CNE nr. 3 Newsletter CNE nr. 4 Newsletter CNE nr. 5
|
|
|